Waarom NNZ verpakkingen?

 • Wereldwijde dekking
 • Focus op lokaal
 • Breed assortiment
 • Innovatieve trendsetter
 • Verpakking op maat
 • Betrouwbaar en ethisch
 • Duurzaam en sociaal ingesteld
Informatie aanvraag

Puincontainer of Mega Big Bag: hoe komt u van uw afval af?

Bij bouw- en sloopafval denken we altijd meteen aan een grote puincontainer. Een prima oplossing voor een bekend probleem. Of toch niet? Eigenlijk zijn het maar ondingen: groot, versleten en verroest. Dat moet toch anders kunnen…

Het goedkope en duurzame alternatief voor de puincontainer: de Mega Big Bag

De problemen die een puincontainer met zich meebrengt, zijn geen noodzakelijk kwaad meer. Er is immers een goedkoper, duurzamer en gemakkelijker alternatief: de Mega Big Bag, ook wel Nijhoffer genoemd. Een vervanger van de puincontainer die in alles voordelen biedt.

Een Mega Big Bag is in feite een grote Big Bag, maar dan met een inhoud van 3 m3 of 6 m3 en een draagvermogen van 2000 kg. Daarnaast is het gemaakt van ontzettend stevig materiaal, waardoor hij niet zal scheuren door een blok hout met splinters. En water druppelt er gewoon doorheen.

Qua inhoud mag vrijwel alles in de Mega Big Bag wat ook in een puincontainer mag, mits er met de eindgebruiker wordt afgestemd wat hij erin gooit. Op basis daarvan kan immers een prijs bepaald worden.

Een groot verschil tussen een Mega Big Bag en een puincontainer is dat u de afvalzak niet leeggooit in de stort, maar inclusief zak als geheel stort. De Mega Big Bag is namelijk gemaakt van mono-materiaal en is dus recyclebaar.

Maar nu eerst even terug naar de puincontainer, daar waar het allemaal mee begon.

Waarvoor gebruikt u een puincontainer?

Over het algemeen zijn er twee belangrijke redenen waarom mensen voor een puincontainer kiezen bij het klussen, verbouwen of opruimen. Ten eerste moet het afval allemaal op één plek kunnen worden gedumpt. Oftewel, geen gesjouw met vuilniszakken, geen problemen met afvalscheiding en geen halve kasten op de oprit. De puincontainer is 3 of 6 kubieke meter. En drie Big Bags van ieder 1 m3 is ook niet praktisch.

Ten tweede kiest men voor een puincontainer, omdat deze niet stuk gaat wanneer er allerlei materialen ingegooid worden. Een vuilniszak zou immers meteen scheuren als er een blok hout met splinters in moet.

Wat mag er in een puincontainer?

In een puincontainer kunt u alles kwijt bij het klussen, verbouwen of opruimen. Dat houdt dus onder andere in:

 • Bouw- en sloopafval;
 • Hout;
 • Steen;
 • Plastic;
 • Papier;
 • Metaal;
 • Grofvuil;
 • Groenafval.

U moet wel aangeven welke materialen u in de puincontainer heeft gegooid. Verder is het niet toegestaan om chemisch afval, asbest, grond of grote elektronica in een puincontainer te storten.

Bouw- en sloopafval

Onder bouw- en sloopafval valt geen puin, dat is een andere afvalsoort. Hoe het puin precies gescheiden moet worden, bepaalt de afvalinzamelaar. Over het algemeen geldt dat qua puin alleen puinstof door frezen en gasbeton bij het bouw- en sloopafval mogen. Gipsplaten, grond, zand, dakbedekking, riet, tapijt en asfalt mogen vaak niet bij het bouw- en sloopafval.

Problemen van een puincontainer

Een puincontainer lijkt de ideale oplossing, maar deze brengt wel een aantal problemen met zich mee. Voor zowel eindgebruiker als verhuurder, aannemer, bouwbedrijf, sloper of afvalverzamelaar. We staan er alleen nooit bij stil, omdat het lijkt alsof er geen alternatieven zijn!

1. Hoge transportkosten

Allereerst is er bij een puincontainer altijd twee keer transport nodig. Eerst wordt de container zo snel mogelijk bij de klant gebracht en na het vullen wordt deze weer zo snel mogelijk opgehaald. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk… Want wat als er op moment van levering geen ruimte is in de straat? Moet de container dan een straat verderop geplaatst worden? Of moet de chauffeur later terugkomen? En hoe lang wil de klant op een container wachten? En hoe snel moet de container opgehaald worden? Ook bij het ophalen moet de chauffeur recht voor de container kunnen staan…

De eindgebruiker gaat natuurlijk voor een aantrekkelijke prijs. Wat betekent het dan als u de transportkosten stevig omlaag kunt brengen?

2. Niet gebruiksvriendelijk

Daarnaast is een puincontainer niet bepaald gebruiksvriendelijk. Hij moet meteen op de juiste plek worden geplaatst, het ziet er niet mooi uit en bovendien is de container na regen nat en vies. Dan is het absoluut geen pretje om ermee te werken, maar het zal toch moeten. U kunt niet een puincontainer huren en vervolgens dagenlang wachten tot het lekker weer wordt.

Voordelen van de Mega Big Bag

De innovatieve Mega Big Bag biedt een aantal voordelen ten opzichte van de puincontainer, zowel voor de eindgebruiker als voor aannemers, bouwbedrijven, slopers, afvalverzamelaars of containerverhuurders.

Voordelen voor eindgebruiker

 • Het is goedkoper dan de huur van een puincontainer, mede doordat er maar één keer transport nodig is;
 • De gebruiker kan de Mega Big Bag zelf op de gewenste plek neerzetten, mits de hijskraan of portaalwagen er nog wel bij kan om hem op te halen;
 • Een Mega Big Bag is altijd beschikbaar en op voorraad, waardoor er geen wachttijd is;
 • De bouwafvalzak is vanaf de grond gemakkelijker te vullen dan een puincontainer;
 • Geen (extra) huurkosten doordat de Mega Big Bag niet meteen gebruikt hoeft te worden, maar kan in de kast blijven liggen tot hij daadwerkelijk nodig is.

Voordelen voor bedrijven

 • U levert snelle dienstverlening en hoeft geen ‘nee’ te verkopen vanwege een gebrek aan containers;
 • U heeft geen voorraadkosten zoals bij ongebruikte containers, in de winter bijvoorbeeld;
 • Een puincontainer is een grote investering (van ongeveer €1200,-) die u moet terugverdienen, terwijl u de Mega Big Bag iedere keer met marge kunt doorverkopen aan de eindgebruiker;
 • Het scheelt een transportbeweging doordat de Mega Big Bag onder de arm meegenomen of opgehaald kan worden;
 • U kunt uw eigen logo op de Mega Big Bag laten drukken, waardoor men ziet dat u een trendsetter bent.

Duurzaamheid

De Mega Big Bag is een handig, maar ook duurzaam alternatief voor de puincontainer. Dat heeft grotendeels te maken met het aantal transportbewegingen van de vrachtwagens of portaalwagens.

Het plaatsen van een zo’n container voor bouw- en sloopafval is immers een hele klus. Stel dat iemand in een drukke straat vol met geparkeerde auto’s een puincontainer nodig heeft. Dan is de kans groot dat de chauffeur bij aankomst ziet dat er geen plek is om de container neer te zetten. En dus wordt de container veel verder van de begeerde locatie geplaatst. Of nog erger: de chauffeur moet later terugkomen.

Bij de Mega Big Bag zijn deze logistieke problemen er niet. Deze kan immers per post opgestuurd worden naar de klant of de klant haalt er een bij u op. Vervolgens kan de klant zelf bekijken wanneer er genoeg plek voor het huis is om aan de slag te gaan.

Hoe wordt de gevulde Mega Big Bag opgehaald?

Als de Mega Big Bag eenmaal gevuld is, kan deze heel gemakkelijk worden opgehaald met een portaalwagen of door een vrachtwagen met kraan.

Zoals ook in getoonde video is te zien, wordt er gebruikgemaakt van twee stangen. Hierdoor wordt het gewicht verdeeld, de belasting blijft horizontaal. De afstand van de lussen bij de 3 m3 en de 6 m3 is gelijk, waardoor er maar één set portaalstangen nodig is.

Een grote bouwafvalzak

Een bouwafvalzak is absoluut niet nieuw, maar wel in deze grootte, van dit materiaal en met dergelijke mogelijkheden. Het is een innovatieve oplossing voor een probleem waar we al sinds jaar en dag (onbewust) mee kampen.

Aan de slag met de Mega Big Bag?

Kortom, de volgende keer dat u een puincontainer nodig heeft, probeer het dan met een Mega Big Bag. Goedkoper, gemakkelijker én duurzamer. Neem meteen contact op en word een trendsetter met de Mega Big Bag!

Neem contact met mij op!

Over NNZ

NNZ is een in verpakkingen gespecialiseerde, internationale onderneming voor klanten uit de AGF-branche en de industrie.  Sinds de oprichting in 1922 heeft het familiebedrijf zich gestaag ontwikkeld tot een organisatie met ongeveer 250 medewerkers en een uitgebreid, mondiaal netwerk van eigen vestigingen en partners. 

De sterkte van dit netwerk zit hem in het vermogen om de competitieve slagkracht te vergroten. De partners in ons netwerk kunnen net als NNZ gekarakteriseerd worden als duurzaam en sociaal, productleiders, klantgericht, innovatief, trendsetters, flexibel en transparant, betrouwbaar en ethisch.

Bij NNZ staan de medewerkers altijd voorop. We zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot meer creativiteit en productiviteit en dat is van het grootste belang voor onze klanten, leveranciers en overige stakeholders. We willen op een passievolle en plezierige manier heel persoonlijk werken volgens het plan dat we met elkaar gemaakt hebben. Ons motto is: ‘Together is better’. Samen leveren wij onze klanten duurzaam maatwerk, logistieke oplossingen en innovatie door co-creatie.

Met dochterondernemingen op strategische locaties in de verschillende landen zijn we in staat daaraan tegemoet te komen. We werken samen met onze klanten en een divers team van professionals; specialisten op het gebied van materiaalkennis, voedingsmiddelentechnologie, grafisch ontwerp en marktonderzoek. Met elkaar werken wij aan producten op maat, van concept tot marktintroductie. Voor elke schakel van de keten bieden wij specifiek op de klant gerichte, slimme oplossingen!

Ons standaard assortiment bestaat uit: netzakken, jute zakken, papieren verpakking, geweven PP zakken, films, karton, schalen, PET/PP bekers, AGF emmers, FIBC/Big Bags en palletstabilisatiemateriaal. Daarnaast levert NNZ verpakkingen op maat. Voor alle verpakkingen hanteren wij de hoogste normen als het gaat om duurzaamheid, efficiëntie en voedselveiligheid. Onze klanten profiteren dan ook van onze uitstekende inkoopvoorwaarden en hoogwaardige producten.