2021 Magazijn Groningen (7)

Jutezakken: de duurzame keuze in verpakking

Inzichten van Richard Brans

“In de wereld van verpakkingen zijn innovatie en duurzaamheid cruciale thema’s,” begint Richard Brans, Manager Transport Verpakkingen bij Koninklijke NNZ bv én expert op het gebied van juteverpakkingen. “Bij NNZ zetten we vol in op de kracht van natuurlijke materialen, met een bijzondere focus op jutezakken. Deze bieden niet alleen een milieuvriendelijk alternatief, maar blinken ook uit in veelzijdigheid. En niet te vergeten, ze zijn 100% composteerbaar, wat onze inzet voor duurzaamheid benadrukt.”

 

De veelzijdigheid van jutezakken
Jutezakken kennen een breed spectrum aan toepassingen,” vervolgt Brans. “Van het verpakken van agrarische producten zoals aardappelen en uien, maar ook bijvoorbeeld mosselen tot aan diverse industriële toepassingen; ze bieden een stevige en ademende en vocht absorberende oplossing die essentieel is voor het behoud van productkwaliteit. Hun natuurlijke uitstraling voegt daar een extra dimensie aan toe. Bovendien, door volledig composteerbaar te zijn, bieden ze een duurzaam einde van de levenscyclus.”

2021 Collega’s Magazijn Groningen (6)

Richard benadrukt ook de diepe wortels die NNZ heeft met jute: “Vanaf onze oprichting hebben we ons gespecialiseerd in jute, het is dan ook het eerste materiaal waar wij mee werkten. Door de jaren heen hebben we onze expertise voortdurend uitgebouwd, wat ons een erkende speler in de markt maakt. Dit stelt ons in staat om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook deskundig advies over de beste toepassing van jute voor uw verpakkingseisen.” Om een indruk te geven van de omvang: “Alleen al in de Benelux passeren jaarlijks miljoenen jutezakken de magazijnen van NNZ.”

 

Direct uit voorraad leverbaar
“In de huidige snel veranderende wereld is tijd een cruciale factor,” benadrukt Brans. “Een van onze grootste voordelen is dan ook de mogelijkheid om direct uit voorraad te leveren. Dankzij onze ruime voorraad kunnen we snel inspelen op de behoeften van onze klanten, zodat hun productieproces soepel blijft lopen.

 

Maatwerk met eigen drukkerij
“NNZ gaat een stap verder in klantenservice door maatwerk te bieden,” legt Richard uit. “In onze eigen drukkerij kunnen we jutezakken tot vier kleuren bedrukken, bijvoorbeeld met klantlogo’s of andere ontwerpen. Dit transformeert elke jutezak tot een krachtige marketingtool die aanzienlijk bijdraagt aan de merkherkenning van onze klant.”

Jute zakken_composteerbaar

De kracht van natuurlijke materialen
In een tijd waarin de roep om duurzaamheid steeds luider wordt, is de keuze voor natuurlijke materialen belangrijker dan ooit. Richard Brans licht toe: “De focus op natuurlijke materialen is niet alleen een trend, maar een noodzaak voor de toekomst van onze planeet. Het is onze missie om producten te leveren die niet alleen functioneel zijn, maar ook een positief effect hebben op het milieu.”

 

Evenwicht tussen functionaliteit en duurzaamheid
“De toekomst van verpakkingen vereist een evenwicht tussen functionaliteit en duurzaamheid,” concludeert Richard Brans. “Onze jutezakken en ook de laminaatstrip zijn 100% biologisch afbreekbaar en belichamen hiermee deze filosofie perfect. Met mogelijkheden voor maatwerk, directe leverbaarheid uit voorraad, en een rijke historie in het gebruik van jute, biedt NNZ-verpakkingsopties die niet alleen praktisch zijn maar ook een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.”

 

Meer weten over onze jute zakken? Bel of mail:

Richard Brans, Business Unit Manager
Tel: +03150 520 7800
info@nnz.nl

87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

"*" Verplicht veld

Hoe gaan wij om met uw gegevens? Lees onze privacyverklaring. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze e-mails.