87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002

Innovatie

Onze aanpak: Rethink, Reinvent, Redesign, Research, Recycle

Innovation
Innovatie als onderdeel van onze oplossingen.

 

Het ‘EU-actieplan circulaire economie’ van 2021 benadrukt de doelstelling om uiterlijk in 2030 alle verpakkingen op een economisch haalbare manier herbruikbaar of recyclebaar te maken. Dit plan is een van de belangrijkste bouwstenen van de Europese Green Deal waarin de EU de stappen voor de overgang naar een circulaire economie uitstippelt.

Aangezien we als onafhankelijke adviseur een brede portfolio en een unieke #Rethink-aanpak hebben, kunnen wij u ondersteunen om uw portfolio vandaag en in de toekomst te verduurzamen.

Onze #Rethink-aanpak begint met een analyse van uw huidige verpakkingsmaterialen, uw verpakkingsstrategie en uw duurzaamheidsdoelstellingen. We geven u de feiten over de verschillende verpakkingsopties: milieu-impact, verwachte houdbaarheid, prijsniveaus en marktimpact. Met deze gegevens kiest u het verpakkingsmateriaal en -ontwerp dat het best bij uw duurzame verpakkingsstrategieën past.

 

Berekening van de ecologische voetafdruk van materialen
NNZ Lunenburg 2021 (114)
Samen met u ontwikkelen wij het verpakkingsmateriaal en -ontwerp dat het best bij uw duurzame verpakkingsstrategieën past.

Rethink verpakkingen

Het kiezen van een verpakking heeft direct invloed op het duurzaamheidseffect van uw product en merk. Het kan lastig zijn om goed inzicht te krijgen in de vaak onzichtbare gevolgen van uw verpakking. Hoe kiest u de juiste verpakkingsoplossing? Om een op feiten gebaseerde beslissing van uw verpakkingsmateriaal te ondersteunen, bieden wij een dienst aan voor de berekening van de milieu-impact: CO2-voetafdruk, energiegebruik en waterverbruik. Naast de berekening van de milieuvoetafdruk nemen wij ook de recycleerbaarheid, voedselafval, marktimpact en materiaalkosten in onze #Rethink-methode mee in de berekening. Met deze #Rethink-methode kunnen wij u helpen om het verpakkingsmateriaal en -ontwerp te kiezen dat het best bij uw duurzame verpakkingsstrategieën past.

 

Onze #Rethink-aanpak toegelicht:

 

Reinvent verpakkingen

In deze stap beginnen wij met het opnieuw uitvinden van uw verpakkingsmateriaal. Door out-of-the-box te denken zoeken we naar manieren om minder materiaal of ander materiaal te gebruiken, met maar één doel voor ogen: hoe kunnen we uw producten nog beter beschermen en langer vers houden. Een belangrijke stap om voedselverspilling tegen te gaan. We ontwikkelen nieuwe producten en deze worden altijd gevalideerd aan de hand van strenge prototypes en testen op de markt.

 

Bijvoorbeeld: Bio Paper-Vento composteerbare papiersoort voor VFFS

 

Redesign verpakkingen

Bij het opnieuw ontwerpen van uw verpakkingscomponenten kijken we ook naar manieren om de verwerking te verbeteren en mogelijke automatiseringsoplossingen. Ook hier zijn prototypes en testen op de markt een essentieel onderdeel bij het opnieuw ontwerpen van uw verpakkingsoplossingen.

 

Bijvoorbeeld: Snap-Log sluiting voor netzakken voor haardhout

 

 

Bijvoorbeeld: Vershoudnetzakken voor het automatiseren van uienverpakking

 

Naast de wereldwijde invoering van dit type netzak als ondersteuning van het automatiseringsproces, hebben we ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van een lasermarkeertechniek, waarmee gedetailleerde markeringen op maat op de bovenkant van de netzak gemaakt kunnen worden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

 

Bijvoorbeeld: Mega Builders Bag / FIBC 

 

Research verpakkingen

NNZ ontwikkelt producten die vooruitlopen op markttrends. We verzamelen voortdurend ideeën bij al onze vestigingen en organiseren speciale ‘innovatiecafé’s’ waar werknemers samen met topontwerpers ideeën genereren. De allerbeste ideeën worden uitgewerkt tot prototypes die vervolgens aan onze klanten worden gepresenteerd om belangstelling te wekken. Wij voeren ook kwantitatief en kwalitatief onderzoek uit om producten te evalueren en consumenteninzichten te verzamelen als basis voor de besluitvorming.

 

Voorbeeld NNZ-marktonderzoek

 

NNZ research: ‘Koopgedrag consumenten zachtfruitverpakkingen’ NNZ research: ‘Consumentenvoorkeur appelverpakking’

Recycle verpakkingen

Recycling is de belangrijkste factor in een succesvolle circulaire economie voor verpakkingsmateriaal. Ons doel is dan ook om altijd aan vier voorwaarden te voldoen:

  • Het product moet gemaakt zijn van materiaal dat is ingezameld voor recycling, marktwaarde heeft en/of ondersteund wordt door een wettelijk verplicht programma.
  • Het product moet gesorteerd en gebundeld kunnen worden in afgebakende stromen voor recyclingprocessen.
  • Het product kan verwerkt en teruggewonnen/gerecycled worden met gebruik van commerciële recyclingprocessen.
  • Het gerecyclede materiaal wordt omgezet in een grondstof die gebruikt wordt bij de productie van nieuwe producten.

 

Voorbeelden NNZ-webinars

 

Het recyclen van verpakkingsmateriaal is een veelbesproken onderwerp. Bij NNZ dragen we bij tot beter inzicht door het organiseren van webinars voor collega’s, klanten en leveranciers. Wij vragen deskundigen uit de sector om tijdens onze webinars de nieuwste trends en technologieën te bespreken. Delen is geven!

NNZ-webinar 'recyclen van kunststofverpakkingen' NNZ-webinar 'recyclen van vezelverpakkingen' NNZ-webinar 'FIBC: gebruik van rPET en de impact op de ecologische voetafdruk'

 

Bijvoorbeeld: NNZ-project food-to-food: het recyclen van plastic schalen

 

NNZ werkt samen met Filigrade aan de ontwikkeling van nieuwe technologie waarbij gebogen reliëfdruk wordt gebruikt op PP- en PET-schalen. Hierdoor wordt in de zeer nabije toekomst de food-2-food recycling van PP- en PET-schalen mogelijk. In de testfase hebben onze PET-schalen een perfecte leesbaarheid van 96%+ in de sorteerlijnen.

NNZ true coorperation
Neem contact met ons op voor uw verpakkingsvraagstukken Contact
WAAROM NNZ THE PACKAGING NETWORK?
RESHAPING

Duurzaamheid
Wereldwijd strategisch locaties
Pionieren
Betrouwbaar en ethisch

TRUE CO-OPERATION

Langetermijnpartnerschappen
Teamwerk
#Rethink innovatie
Volledige logistieke service

CUSTOMISED SOLUTIONS

Onafhankelijk advies
Inzicht in innovatie
Nauwe banden met klanten
Uitgebreide portfolio

87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

"*" Verplicht veld

Hoe gaan wij om met uw gegevens? Lees onze privacyverklaring. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze e-mails.