Waarom NNZ verpakkingen?

  • Wereldwijde dekking
  • Focus op lokaal
  • Breed assortiment
  • Innovatieve trendsetter
  • Verpakking op maat
  • Betrouwbaar en ethisch
  • Duurzaam en sociaal ingesteld
Informatie aanvraag

Poetische piepers in NNZ jute zakken verscheept vanuit Leeuwarden naar Malta

Datum: 25 september 2014

Als EERSTE zichtbare activiteit van de samenwerking tussen de beide Culturele Hoofdsteden van Europa in 2018, Leeuwarden en Valletta, zijn op woensdag 24 september vanuit Leeuwarden zeven Friese gedichten in de eerste container pootaardappelen richting Malta verscheept.

Deze activiteit is bedacht en werd uitgevoerd door Stichting De Bildtse Aardappelweken (BAW) in het kader van het grootse project Potatoes go Wild. Voor deze aardappel/poëzie uitwisseling wordt samengewerkt met Valletta 2018 en aardappelcoöperatie Agrico. Het bedrijf heeft speciale jutezakken bij NNZ  laten bedrukken, waaraan een Bildtstalig en in het Engels vertaald gedicht van Hein Jaap Hilarides is bevestigd. Rond maart 2015 wordt de oogst Maltese gedichten met de nieuwe aardappelen vanuit Malta teruggevoerd, en zo zal het vier jaar lang gaan. In 2018 zal de viertalige bundel (Fries/Bildts, Nederlands, Maltees, Engels) in Leeuwarden en op Malta worden gepresenteerd. In overleg met de Stichting BAW wordt de keuze van de dichters en gedichten in Friesland bepaald door Ernst Bruinsma (Afûk) en op Malta door Dr Adrian Grima (University of Malta). De feestelijke ‘tewaterlating’ van de eerste poëtische piepers is gebeurd onder meer in aanwezigheid van cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries en de burgemeesters Gerrit Krol van het Bildt en Fred Crone van Leeuwarden. Op maandag 13 oktober 2014 zullen in Valletta de Nederlandse ambassadeur op Malta, mevrouw Rita Dulci Rahman, voorzitter/producer Froukje de Jong van BAW en vertegenwoordigers van Valletta2018 aanwezig zijn bij het speciale losmoment.

Over NNZ

NNZ, creative expertise in packaging since 1922!

NNZ is een multinationale onderneming die een brede range aan verpakkingsoplossingen biedt aan klanten binnen de AGF- en industriële sector. In 1922 is het bedrijf opgericht en sindsdien is het in bezit van en wordt het geleid door de familie Boot.
Vanuit zijn eerste vestiging – Pakhuis Libau in Groningen – ging NNZ van start met de handel in jute zakken. In een tijdsbestek van bijna een eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 250 medewerkers en vestigingen in de Benelux, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Groot-Brittannië, Italië, Letland, Litouwen, Oostenrijk, Polen, de Verenigde Staten van Amerika en Zuid-Afrika.

Naast zijn eigen vestigingen heeft NNZ een nauw samenwerkingsverband met partners in nog eens 40 andere landen. Hierdoor is het bedrijf in staat om verpakkingsoplossingen te bieden voor een wereldwijd klantenbestand.